News

Gå med i mentorskapsprogrammet!

Published 15 Apr 2014

Här kan du, både som alumn och student, anmäla dig till mentorskapsprogrammet som börjar nu till sommaren. Kom ihåg att skriva så mycket som möjligt om dig själv för att öka chansen till att få en bra matching! Sista anmälningsdag är 10 maj.

Ansökningsformulär för alumner http://www.embassaden.liu.se/forms/mentorskapsprogrammet/mentor
Ansökningsformulär för studenter http://embassaden.liu.se/forms/mentorskapsprogrammet/ak4/

Siemens i sömmarna

Published 13 Apr 2014

Nu får ni chansen att komma och följa med på en resa genom Siemens Industrial Turbomachinerys historia, där det bjuds på rundvisning, föreläsningar och för att inte glömma ett besök i slottet! Då vi besökt slottet och sett att vi har gamla anor så är tanken att vi kommer avsluta i lite mer modern stil, och detta i virtual reality på Visualiseringscenter i Norrköping!

Vi kommer att ha en fullspäckad dag där även ni kommer få chansen att presentera det ni kommer fram till i ert case inför några av våra trevliga medarbetare ifrån Utvecklingsavdelningen, och det är även genom caset ni säkrar er plats på besöket. Caset gör ni i grupper á en till tre och det är bara att låta fantasin flöda, vi förväntar oss kreativa lösningar både avancerade och lite mindre avancerade det är bara att lägga det på en nivå ni känner er behärska.
Läs mer!


Detta är ett case som är tillför att man skall tänka utanför boxen, då och då utförs liknande case på utvecklingsavdelningen. Så vi vill nu att ni visar hur ni studenter ser på gasturbiner i framtiden, och vem vet någon av er kanske faktiskt väcker en och annan tanke hos våra ingenjörer på utveckling!

<strong>Ni hittar caset här:</strong>

<a href=”http://www.embassaden.liu.se/wordpress/wp-content/uploads/2014/04/Case.pdf”>Siemens i sömmarna Case</a>

Caset skall skickas in till: (filip.nystrom.ext@siemens.com) senast den 13/4-2014 klockan 23.59, och besked får ni på måndagen den 14/4. Själva studiebesöket är en heldag som går av stapeln redan den 16/4.

Lycka till!

(Svenska) AMO upplyser!

Published 13 Apr 2014

“äh det är ingen idé att källsortera – allt hamnar ändå i samma sophög” har ni hört det förut? Vill ni veta mer om hur det faktiskt går till när plast källsorterar så följ länken nedan – där finns foton & text som berättar vad som händer med plastförpackningarna ni slänger i fraktioner för plast här på LiU! http://www.liu.se/insidan/reportage/en-plastforpacknings-vag-mot-ett-nytt-liv?l=sv